Otobiyografi

1971 yılında İzmir Ödemiş’te doğdu. İzmir Fatih Kolejini bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 1996 yılında İzmir’de başladığı iş hayatında, otomotiv ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketlerinde görev almıştır. 1999 yılında iş hayatına İstanbul’da devam etme kararı aldıktan sonra İtalya, Kanada ve Çin firmaları ile farklı işbirlikleri içeren dış ticaret girişimlerinde yer almıştır. Halen perakende sektörüne ekipman sağlayan bir firmanın yönetici ortağı olarak devam etmektedir.

Aikido Eğitmeni Olarak Tamer Çamkıran

2001 yılında Aikido çalışmalarına başladıktan sonra 2003 yılında Aikido’nun Dünyadaki en önemli temsilcilerinden Christian Tissier’in (Aikikai 8.Dan Shihan) Aikido tarzını benimsemiştir. Sonrasında yaptığı çalışmalar sonucunda, Aikido’da sınava girerek alınabilen son derece olan 4. Dan derecesi dahil tüm sınavlarını Christian Tissier önünde başarı ile vermiştir.

Siyah Kemer Dereceleri

Siyah Kemer 4.Dan (Yondan) : İstanbul, 2015
Siyah Kemer 3. Dan (Sandan) : Paris 2012
Siyah Kemer 2. Dan (Nidan) : Paris 2009
Siyah Kemer 1. Dan (Shodan) : Nice 2006

2003 yılında, kuruluşunda yer aldığı Ki-Musubi Aikido Platformu’nun düzenlediği uluslararası organizasyonlarda da önemli görevler almış ve Aikido hayatı boyunca başta Fransa olmak üzere Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Bulgaristan, Lübnan gibi ülkelerde onlarca seminerde, Aikido Dünyasının önemli hocalarıyla çalışmalar yapmıştır. 2016 Temmuz ayında Aikido amaçlı yaptığı, bir aylık Japonya seyahatinde Kyoto ve Tokyo’daki farklı hocalarla çalışma imkanı bulmasını hayatının dönüm noktalarından biri olarak görmektedir.

Tamer Çamkıran Aikido eğitmenliğine 2012 yılından itibaren başlamıştır. Türkiye’de yetişkin ve çocuk gruplarında, dinamik ve pedagojik anlayışla yapılan Aikido’nun tanınmasını hedefleyen Atakan Utku Aikido Okullarında dersler vermiştir. 2017 Temmuz ayında İzmir’e taşınması nedeniyle yetişkin ve çocuk Aikido derslerini, İzmir’de çeşitli okul ve kurumlarda gerçekleştirmektedir.

Profesyonel Koç Olarak Tamer Çamkıran

2014 yılından bu yana Profesyonel Koçluk yapmaktadır ve ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) tarafından verilen ACC (Associate Certified Coach) ünvanına sahip, akredite bir koçtur. Koçluk Dünyasının önde gelen okullarından CTI’nın (Coaches Training Institude) 104 saatlik koç eğitim programını tamamladıktan sonra koçlukta uzmanlaşmayı amaçlayan 200 saatlik CTI sertifikasyon eğitimini tamamlamış ve CPCC (Certified Professional Co-Active Coach) olmuştur.

Konusuyla ilgili “Optimum Denge Modeli” (ODM1) , “Organization and Relationship Systems Coaching” (ORSC-Fundamentals), “Transaksiyonel Analiz Temel Seviye” Eğitimi ve “Point Of You” (POY) gibi bir çok eğitime katıldıktan sonra, Koçluk mesleğinin bilimsel temellerini araştırma isteği onu “Uygulamalı Pozitif Psikoloji ve Koçluk Psikolojisi” yüksek lisansı yapmaya yöneltmiştir. Eylül 2017 de University of East London’da başladığı tezli yüksek lisans programına halen devam etmektedir.

2014 yılında, “Common Purpose Türkiye” nin 8 ay süren ve ‘Yetkinin Ötesinde Liderlik’ becerileri geliştirmeyi amaçlayan ‘Meridyen’ programını bitirmiştir.

ICF (International Coach Federation), UPKD (Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği), EMCC (European Mentoring & Coaching Council), BİLMED (Bilkent Mezunlar Derneği) ve Ortak idealler Derneği üyesidir.

“Daha iyi bir yaşam için Aikido, Pozitif Psikoloji ve Profesyonel Koçluk; teori, felsefe ve pratikleri nasıl kullanılır?” sorusundan yola çıkarak hazırladığı “Savaş Sanatı ile Yaşam Becerileri” adlı çalışmasıyla atölyeler düzenlemekte ve konuşmacı olarak etkinliklere katılmaktadır.

Gitar çalıp şarkı söylemek, yarı maraton koşmak, motosiklet kullanmak ve scuba dalış yapmak yaşamına renk katarken, hayata ve kendisine dair keşifler yapmasını sağlamıştır.

İyi derecede ingilizce bilen, evli ve bir kız babası olan Tamer Çamkıran gönüllü olarak bütüne hizmet etmeyi, başkaları ve Dünya için iyi şeyler yapmayı yaşam amaçlarından biri olarak görmektedir. Adım Adım Oluşumu bünyesinde başta KORUNCUK (Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı ve TOG (Toplum Gönüllüleri) Vakfı olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu için gönüllü olarak çalışmalar yürütmektedir. Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği bünyesinde ise “Kadınlarla el ele”, “Gençlerle el ele” ve “Yeni Girişimcilerle el ele” projelerinde gönüllü bireysel ve takım koçluğu yapmaktadır.